Ana Sayfa
Duyurular
Derse Yazılma ve Kayıt Yenileme Hk. Bütün Detaylar

DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME HK. BÜTÜN DETAYLAR

2019-2020 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME, MAZERETLİ DERSE YAZILMA, FARKLI BÖLÜMDEN DERS ALMA, EKLE SİL İŞLEMLERİ VE TARİH DUYURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Not 1: Seçmeli Yabancı Dil ve Seçmeli Ders duyurusu için BURAYA tıklayınız.

Not 2: Yazılmalarla ilgili sorun yaşamanız durumunda danışmanınız ile iletişime geçebilirsiniz. Danışmanınız SABİS panelinde yazmaktadır. Ya kendi danışmanınızla ya da sınıf danışmanınızla iletişime geçebilirsiniz. Güncel danışmanlıklar için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Not 3: Bitirme Çalışması dersi için danışman tercihinde bulunan öğrenciler ayrıca Bitirme Çalışması dersine yazılmaları gerekmektedir. Yazılacak öğrenciler danışman olarak Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kemal İNAT'a atanacaklardır. Danışman atamaları daha sonra tercihlerine göre yapılacaktır.

Not 4: Kendisinin veya ailesinin ikameti ELAZIĞ ya da MALATYA" olan öğrencilerimiz Bahar Yarıyılı derse yazılmalarını 14 Şubat 2020 tarihine kadar yapabilirler. DETAYLAR

-----------------------------------------

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi ders kayıtları; önlisans ve lisans öğrencileri için 27 Ocak 2020 Pazartesi günü başlamış olup, 02 Şubat 2020 Pazar gece yarısına kadar devam edecektir.

Yapılan yönetmelik ve buna bağlı yönergelerin sisteme işlenmesi nedeniyle, bu dönem SABİS derse yazılma modülünde önemli güncellemeler yapılmış olup, online yazılmada bazı aksaklıkların yaşandığı tespit edilmiş ve gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılmıştır.

Yazılma işlemlerinin tamamen online olması ve mazeretli yazılmaların en aza indirilmesi amacı ile; online yazılmada aksaklık yaşayan öğrenciler yazılma ekranında görünen “Yazılma Güncelleme” butonuna basıp derse yazılma kurallarına bağlı kalmak kaydıyla değişiklik yapabileceklerdir. Bu esnada seçtiğiniz ya da iptal ettiğiniz ders anında kaydedildiğinden özellikle limiti dolan seçimlik derse tekrar yazılamayacağınız durumunu dikkate almalısınız. Yeni yazılma veya güncelleme yapılması sonunda mutlaka danışman onayına gönderilmelidir. Bu değişiklikler için son gün 02 Şubat 2020 Pazar gece yarısıdır. Değişiklik yapmak istemeyen öğrenciler bu durumu dikkate almayacaklardır.

Mazeretli yazılma sırasında yapılabilecek düzenlemelere kısıt getirildiğinden, tüm değişikliklerin online yazılma haftasında tamamlanmasında fayda vardır.

Kota konulmamış seçimli derslere, bölümlerce kota girilmesi işlemleri için 30 Ocak 2020 Perşembe günü yazılma işlemlerine bir gün ara verilecektir. Cuma-Cumartesi-Pazar günleri hiç yazılma yapmamış öğrenciler sıfırdan yazılma yapabilecek veya kota dışında kalıp dersten çıkarılan öğrenciler uygun diğer seçimli derslere yazılabilecektir. Daha önce sistem üzerinden derse yazılma yapan öğrenciler seçtikleri dersin Mazeretli yazılmalar sırasında limit aşımlarına müsaade edilmeyecektir.

-----------------------------------------

FORMLAR;

1) Farklı Bölümden/Programdan Ders Alma (3-7 Şubat 2020 tarihleri arasında Bölüm Sekreterliğine) Başvuru Formu için BURAYA tıklayınız. Başvuru Listesini görmek için BURAYA tıklayınız.