Güncelleme: Tek Ders Sınavı

GÜNCELLEME: TEK DERS SINAVI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

MADDE 31 – (1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

(2) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere yapılır.

(5) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.

______________________________________________________________________

2018-2019 Yaz Okulu sonu gerçekleşen ilk Tek Ders Sınavına yaz okulu sınav sonucu geçikmeli olarak gelen öğrenciler için ikinci Yaz Yarıyılı Tek Ders Sınavı 02 Ekim 2019 tarihinde yapılacak olup, başvurular öncelikle SABİS üzerinden (yaklaşık 2 hafta önce sistem açılacaktır) yapılacaktır. Son başvuru tarihi: 30 Eylül 2019

1) BAŞVURU: Mezun durumunda ve silinecek dersleri olmayan (silinecek dersleri olan öğrenciler, dersleri silindikten sonra) sabis.sakarya.edu.tr sitesine şifreli giriş yapıp "Başvuru İşlemleri"bağlantısına tıkladıktan sonra "Tek Ders Sınavı Başvurusu" bağlantısına tıklayarak başvurularını yapabileceklerdir.

2) Öğrencilerimiz Başvuru Sonuçlarını ve Sınav Yerlerini sınav tarihinden 1 gün önce Sabis -> Başvuru İşlemleri -> Tek Ders Sınavı Başvurusu adımından veya uli.sakarya.edu.tr web adresindeki duyurulardan öğrenebilirler.

3) SABİS üzerinden Tek Ders Sınavı başvurusu yapamayan öğrenciler BU DOSYAYI indirip doldurarak ULİ Bölüm Sekreterliğine sınav tarihinden en az 4 gün önce getirmeli veya e-posta ile göndermelidir. E-postanızı sadece üniversitenin size tanımlamış olduğu öğrenci e-postanızla gönderiniz. gmail, hotmail vb. gibi özel e-postalarla gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır. Ekteki dilekçeyi indirin, doldurun ve imzaladıktan sonra taratıp kdolunay@sakarya.edu.tr adresine ÖĞRENCİ E-POSTANIZ İLE GÖNDERİN. Size "Dilekçenizi işleme aldım" cevabı geldiğinde artık başvurunuz tamamlanmış demektir.