Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders Sınavı

TEK DERS SINAVI

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Tek Ders Sınavı 12 Şubat 2021 tarihinde uzaktan sınav modeliyle online sınav veya online ödev şeklinde yapılacak olup sınav türü ile ilgili detaylar için sınav gününe yakın dersin öğretim elemanı ile iletişime geçilmesi gerekmektedir (rehber).

>>> Başvurular SABİS üzerinden yapılacak olup; sınav gün, saat, mekan bilgilerine OBİS üzerinden erişebilirsiniz. (sabis / obis / başvurular / tek ders sınavı)

A) KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Mezun* durumunda olan fakat; daha önce alıp da başarısız olduğu 1 dersi bulunan veya hiç başarısız dersi bulunmayıp 2.00 ortalamayı sağlamak amacıyla yükseltmeye ders almak isteyen öğrencilerimiz başvurabilir. (AA alacağı halde 2.00 ortalamayı sağlayamayacak öğrenciler başvuru yapamaz.)

*Bütün zorunlu dersler ve 11 Bölüm Seçmeli (aynı kodlu olan bölüm seçmeli dersler 1 bölüm seçmeli olarak sayılır), 2 Üniversite Ortak ve Girişimcilik ve Proje Yönetimi derslerinden başarılı olan; ayrıca 240 AKST (230-239 AKTS'e sahip olan öğrenciler AKTS Tamamlama dilekçesi doldurmalıdır), 2.00 ve üzeri ortalaması olan öğrenciler mezuniyet şartlarını sağlamıştır.

 

B) BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular SABİS üzerinden (sınav tarihinden yaklaşık 1 hafta önce sistem açılacaktır) yapılacaktır. 

C) SABİS ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPAMIYORUM?

SABİS üzerinden başvuru yapamamanın 4 nedeni vardır.

1) Yazılmış olduğunuz derslerin notları transkriptinize henüz yansımamış olabilir.

Çözüm: Yazıldığınız bütün derslerin notları transkriptinize işlendiğinde yeniden deneyebilisiniz.

2) Başarısız olduğunuz birden fazla dersiniz vardır.

Çözüm: Tek Ders Sınavına girmek istediğiniz ders dışında başarısız olduğunuz diğer dersleri sildirmeniz halinde durumunuz yukarıdaki mezuniyet şartları dışına çıkmayacak ise diğer başarısız olduğunuz dersleri sildirebilirsiniz. Sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce Ders Sildirme formunu doldurmalısınız. Sildirme işlemi gerçekleştikten sonra yeniden SABİS üzerinden tek ders sınavı başvurusu yapmayı deneyiniz.

3) AKTS'niz 230-239 aralığında olabilir.

Çözüm: Eğer bütün mezuniyet şartlarını sağlıyorsanız ve sadece AKTS eksiğiniz var ise ToplamAKTS+Ortalamaya Katılmayan AKTS miktarını toplayıp ardından 240 AKTS için eksik kalan miktar kadar AKTS talebinde bulunabilirsiniz. Sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce AKTS Tamamlama formunu doldurmalısınızAKTS tamamlama işlemi gerçekleştikten sonra yeniden SABİS üzerinden tek ders sınavı başvurusu yapmayı deneyiniz.

4) Başvuru tarihini kaçırmış veya başka teknik sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.

Çözüm: Başvuru tarihi geçmiş sınavlara başvuru yapılamamaktadır. Teknik sorun yaşıyor iseniz, bu durumda başvurunuzu dilekçe vererek yapabilirsiniz. Durumunuz incelendikten sonra başvurunuz işleme alınacaktır. Dilekçelerinizi sınav tarihinden 2 gün önce Uluslararası İlişkiler Bölüm Sekreterliğine e-form üzerinden göndermeniz gerekmektedir. (SABİS üzerinden sistem açık olduğu sürece başvuru yapılabilir.)

D) SABİS ÜZERİNDEN VEYA DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPTIM SINAVLA İLGİLİ BİLGİLERİ NEREDE ÖĞRENEBİLİRİM?

SABİS >> BAŞVURU İŞLEMLERİ >> TEK DERS SINAVI BAŞVURUSU adımından sınavla ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.

Uyarı: Dilekçe ile Tek Ders Sınavı başvurusu yapan öğrencilerimiz aşağıda yer alan Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde sınavınız iptal edilecektir.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ
MADDE 31 – (1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
(2) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
(3) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.
(4) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere yapılır.
(5) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.