Tek Ders Sınavı

TEK DERS SINAVI

2019-2020 Güz Yarıyılı (EK) Tek Ders Sınavı 09 Mart 2020 tarihinde yapılacak olup, başvurular öncelikle SABİS üzerinden (yaklaşık 1 hafta önce sistem açılacaktır) yapılacaktır. Tek Ders Sınavı için son başvuru tarihi: 07 Mart 2020

TEK DERS SINAVI BAŞVURU LİSTESİNİ, SINAV GÜN, SAAT VE SALON BİLGİLERİ İÇİN BURAYA (bağlantı sonra eklenecek)TIKLAYIN...

ÜNİVERSİTE ORTAK TEK DERS SINAV TAKVİMİ İÇİN BURAYA TIKLATIN...

1) BAŞVURU: Mezun durumunda ve silinecek dersleri olmayan (silinecek dersleri olan öğrenciler, dersleri silindikten sonra) sabis.sakarya.edu.tr sitesine şifreli giriş yapıp "Başvuru İşlemleri" bağlantısına tıkladıktan sonra "Tek Ders Sınavı Başvurusu" bağlantısına tıklayarak başvurularını yapabileceklerdir. (AKTS eksiği olduğu için veya dersleri silinmediği için SABİS üzerinden başvuru yapamayan öğrenciler 3. maddedeki işlemi uygulayacaktır.)

2)  SABİS üzerinden başvuru yapabilen öğrencilerimiz başvuru durumlarını ve sınav yerlerini sınav tarihinden 1 gün önce Sabis -> Başvuru İşlemleri -> Tek Ders Sınavı Başvurusu adımından veya uli.sakarya.edu.tr web adresindeki duyurulardan öğrenebilirler. Dilekçe ile başvuru yapan öğrencilerimiz ise başvuru durumlarını sadece uli.sakarya.edu.tr web adresindeki duyurulardan öğrenebilirler.

3) SABİS üzerinden Tek Ders Sınavı başvurusu yapamayan öğrenciler BU DOSYAYI indirip doldurarak ULİ Bölüm Sekreterliğine sınav tarihinden en az 2 gün önce getirmeli veya e-posta ile göndermelidir. E-postanızı sadece üniversitenin size tanımlamış olduğu öğrenci e-postanızla gönderiniz. gmail, hotmail vb. gibi özel e-postalarla gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır. Ekteki dilekçeyi indirin, doldurun ve imzaladıktan sonra taratıp kdolunay@sakarya.edu.tr adresine ÖĞRENCİ E-POSTANIZ İLE GÖNDERİN. Size "Dilekçenizi işleme aldım" cevabı geldiğinde artık başvurunuz tamamlanmış demektir.

Uyarı 1: Dilekçe ile Tek Ders Sınavı başvurusu yapan öğrencilerimiz aşağıda yer alan Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. 11 Bölüm Seçmeli, 2 Üniversite Ortak ve Girişimcilik ve Proje Yön. derslerinden başarılı olmanızın yanında 240 AKTS ve 2.00 üzeri ortalamaya sahip olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sınavınız iptal edilecektir.

Uyarı 2: E-Posta gönderirken konu kısmını şu şekilde doldurun; KONU - AD SOYAD

_________________________

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

TEK DERS SINAVI

MADDE 31 – (1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

(2) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere yapılır.

(5) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.