Tek Ders Sınavı Başvuru Listesi // Yaz Yarıyılı

TEK DERS SINAVI BAŞVURU LİSTESİ // YAZ YARIYILI

TEK DERS SINAVI BAŞVURU LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLATIN.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİ

MADDE 31 – (1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

(2) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere yapılır.

(5) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.

______________________________________________________________________

2018-2019 Yaz Okulu sonu Tek Ders Sınavı 13 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olup, başvurular öncelikle SABİS üzerinden (yaklaşık 2 hafta önce sistem açılacaktır) yapılacaktır.

1) BAŞVURU: Mezun durumunda ve silinecek dersleri olmayan (silinecek dersleri olan öğrenciler, dersleri silindikten sonra) sabis.sakarya.edu.tr sitesine şifreli giriş yapıp "Başvuru İşlemleri"bağlantısına tıkladıktan sonra "Tek Ders Sınavı Başvurusu" bağlantısına tıklayarak başvurularını yapabileceklerdir.

2) Öğrencilerimiz Başvuru Sonuçlarını ve Sınav Yerlerini 12 Eylül 2019 saat 14:00 'dan sonra Sabis -> Başvuru İşlemleri -> Tek Ders Sınavı Başvurusu adımından veya uli.sakarya.edu.tr web adresindeki duyurulardan öğrenebilirler.

3) SABİS üzerinden Tek Ders Sınavı başvurusu yapamayan öğrenciler BU DOSYAYI indirip doldurarak ULİ Bölüm Sekreterliğine 11-12 Eylül 2019 tarihleri arasında getirebilirler veya e-posta ile gönderebilirler. E-postanızı lütfen üniversitemizin size tanımlamış olduğu öğrenci e-postanızla gönderiniz. gmail, hotmail vb. gibi özel e-postalarla gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır. Ekteki dilekçeyi indirin, doldurun ve imzaladıktan sonra taratıp kdolunay@sakarya.edu.tr adresine ÖĞRENCİ E-POSTANIZ İLE GÖNDERİN. Size "Dilekçenizi işleme aldım" cevabı geldiğinde artık başvurunuz tamamlanmış demektir.

4) ORTAK DERSLER İÇİN TEK DERS SINAV TAKVİMİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

- 13 Eylül 2019 tarihindeki Tek Ders Sınavına geçikmelerden ötürü katılamayan öğrenciler için 26/08/2019 tarih, 45571424/106.05 sayılı Senato kararı: "Staj ve değerlendirme işlemlerini 13 Eylül 2019 tarihinden sonra tamamlayacak olanlar ve yaz okulu sınav sonuçları gecikmeli olarak gelen öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmesi konusu görüşmeye açıldı. Yapılan görüşmeler sonunda; Staj ve değerlendirme işlemlerini 13 Eylül 2019 tarihinden sonra tamamlayacak olanlar ve yaz okulu sınav sonuçları gecikmeli olarak gelen öğrenciler için 2 Ekim 2019 Çarşamba günü Tek Ders sınavı yapılmasının uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi."