Ana Sayfa
Başvurular
E-Başvuru // E-Form

E-BAŞVURU // E-FORM

Sevgili Öğrencilerimiz, pandemi nedeniyle öğrencilerimiz ile sosyal mesafemizi online ortamda kısaltıyor ve dilekçelerinizi online ortamda da kabul ediyoruz. Lütfen başvurularınızı aşağıdaki bağlantıları kullanarak yapınız.

UYARI: Sadece Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri e-form üzerinden başvuru yapabilir. Diğer bölüm öğrencileri kendi bölüm web sitelerinden birim sorumluları ile iletişime geçebilirler.

E-FORM İLE YAPILACAK BAŞVURU TÜRLERİ

>> DERS SİLDİRME BAŞVURUSU (Mevcut dönemin Final ve Mazeret Sınavı tarihleri arasında başvuru yapılır.)

>> SINAV NOTU İTİRAZ BAŞVURUSU (Sınav sonucu açıklanma tarihi itibariyle 5 iş günü içinde yapılır.)

>> MAZERET SINAVI BAŞVURUSU (Sınav tarihinden sonra 2 iş günü içinde başvuru yapılır.)

>> KAYIT DONDURMA BAŞVURUSU (Mevcut dönemin ilk 4 haftası kayıt dondurma talebinde bulunulabilir.)

>> AKTS TAMAMLAMA BAŞVURUSU (Mevcut dönemin Final ve Tek Ders Sınavı tarihleri arasında başvuru yapılır.)

>> MEZUNİYET İŞLEMİNİ ERTELEME BAŞVURUSU (Mevcut dönemin Final Sınavı haftasında başvuru yapılır.)

>> TEK DERS SINAVI BAŞVURUSU (Sınav tarihinden 3 gün önce dilekçe ile başvuru yapılır. Öncelikle SABİS üzerinden başvuru yapmayı deneyiniz.)

>> DERS İNTİBAKI, DERS MUAFİYETİ BAŞVURUSU (Öğrencilerin, muafiyet ve intibak işlemleri için, Üniversiteye kayıt oldukları eğitim-öğretim yılının ikinci haftası sonuna kadar ilgili bölüm başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. )

>> Yukarı işlemler dışında bir başvuru yapacaksanız eğer GENEL DİLEKÇE ile başvuru yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ >> Formu görüntüleyebilmek için öncelikle bilgisayar veya telefonunuzda açık olan kişisel gmail hesaplarınızdan çıkış yapıp öğrenci e-postanız ile oturum açmanız gerekmektedir. Aksi takdirde "İzne ihtiyacınız var" uyarısı çıkacaktır. "İzne ihtiyacınız var" uyarısı alan öğrencilerimiz SABİS'e giriş yapıp SAÜ Posta'a tıklayarak giriş yaptıktan sonrar aynı tarayıcıda yeni sekme açıp yeniden formun linkine tıklayabilirler. 

>> Başvurunuzun işleme alınıp alınmadığını veya hangi aşamada olduğunu kontrol etmek için BAŞVURU SORGULA sayfasını kontrol ediniz.

 DİKKAT!  Doldurmuş olduğunuz formun kopyası e-posta adresinize otomatik olarak gönderilecektir. E-Posta adresinizi açıp formunuzu kontrol etmeniz hata olasılığınızı düşürecektir. Eğer eksik veya hatalı ders seçimi yapmışsanız vakit kaybetmeden bölüm sekreterliği ile iletişime geçiniz. Eğer formun kopyası e-posta kutunuzda yok ise e-formu doldurmamış veya doldurup  GÖNDER  butonuna basmamış olabilirsiniz.