Ana Sayfa
Duyurular
Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı

Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı

niversitemiz bünyesinde, her yıl tüm birimlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı, Fakültemiz ile Rektörlüğümüz Sivil Savunma Uzmanlığı işbirliğiyle 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15:00'te gerçekleştirilecektir.

Tatbikat kapsamında, uyulması gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir:

- Belirtilen saatte tüm personelimiz ve öğrencilerimiz, Hukuk Fakültesi otopark alanındaki *Toplanma Bölgesi*'nde bir araya gelecektir.
- Katılımın sağlanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.

Önemli Duyuru:

7126 Sayılı Sivil Savunma Kanunu ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığı kontrolünde belirlenen bir firma ile acil durum (yangın) tahliye tatbikatı yapılacaktır. Bu kapsamda, Fakültemizin S1 ve S2 Bloklarında görev yapan tüm personel ve öğrenciler için 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15:00'te yangın tatbikatı düzenlenecektir.

Tatbikatın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınması gereken önlemler şunlardır:

- Acil toplanma bölgesine araç park edilmeyecektir (güvenlik görevlilerinden destek alınacaktır).
- Tatbikat başlangıcında alarm çalacaktır. Alarmın çalmaması durumunda kat görevlileri, "Yangın var! Binayı boşaltın!" şeklinde seslenerek tahliyeye yardımcı olacaktır. Tahliye, S1 kapısından yapılacaktır.
- Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi tarafından ortak kullanılan otopark alanındaki Acil Toplanma Yeri Levhası bulunan bölgede toplanılacaktır.
- Binada kimsenin kalmadığının tespiti sonrası, acil toplanma yerinde sayım yapılacaktır.

Not: İşletme Fakültesi A Blokta odası bulunan akademik personel ve öğrenciler, İşletme Fakültesi tarafından 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 10:45'te düzenlenecek yangın tatbikatına katılacaklardır.