Ana Sayfa
Duyurular
Seçmeli Yabancı Dil ve Seçmeli Ders Duyurusu

SEÇMELİ YABANCI DİL VE SEÇMELİ DERS DUYURUSU

Seçmeli Staj dersi hakkındaki detaylara ulaşmak için BURAYA tıklayınız.


SEÇMELİ YABANCI DİL;

3. ve 4. sınıftaki yabancı dil dersleri zorunlu seçmeli olmaktan çıkartılarak normal bölüm seçmeli haline getirilmiştir. Dolayısıyla dileyen öğrenciler (toplam 11 seçmeli şartını tamamlamak kaydıyla) hiçbir seçmeli yabancı dil almadan da mezun olabilecektir.

Seçmeli yabancı dil almak isteyenler ise,

1) İlgili dillerden sadece 1 tanesini seçebilecek ve o dilde ilerleyecektir (Örneğin, Almanca 1 alıp seneye de Fransızca 1 alarak bunları 2 seçmeli olarak saydıramaz. Ancak daha önce aldığı Almanca 1 yerine Fransızca 1’i yükseltmeye alabilir ve sonrasında Fransızca’dan devam edebilir).

2) Seçilen yabancı dilde ilerlemek isteğe bağlıdır (4 seviyeyi de tamamlamak zorunlu değil. Örneğin öğrenci 1 ve 2’yi alıp sonrasında devam etmeyebilir).

3) Devam etmek isteyenler ise bir alt seviyede başarılı olmadan bir üst seviyeyi alamayacaktır (2. seviyeyi başarmadan 3. seviyeyi alamaz).

4) Öğrenci anadili olan seçmeli yabancı dil dersini alamayacaktır.

2018-2019 öğretim yılında alınan seçmeli yabancı dil dersleri de normal bölüm seçmeli olarak kabul edilecektir.  

Burada belirtilen maddelere aykırı olarak sistem tarafından dersler verilmiş ve onaylanmış olsa dahi mezuniyet komisyonu yukarıdaki şartlar uyarınca transkriptinizi inceleyecektir. Mezuniyet durumunuzun etkilenmemesi ve ileride bir mağduriyet yaşanmaması adına belirtilen maddelere uymanız rica olunur.

Bütün zorunlu dersler ve 11 Bölüm Seçmeli (aynı kodlu olan bölüm seçmeli dersler 1 bölüm seçmeli olarak sayılır), 2 Üniversite Ortak ve Girişimcilik ve Proje Yönetimi derslerinden başarılı olan; ayrıca 240 AKST (230-239 AKTS'e sahip olan öğrenciler BURAYA tıklayarak AKTS Tamamlama dilekçesi doldurmalıdır.), 2.00 ve üzeri ortalaması olan öğrenciler mezuniyet şartlarını sağlamıştır. (2010 ve öncesi girişli öğrenciler için 8 Bölüm Seçmeli + 1 Üniversite Ortak dersi.)

 

Duyuru tarihi: 13.09.2019